Privacy Policy

ENG


This privacy policy (the ‘Privacy Policy’) is intended to inform you of MIRA’s policies and practices regarding the collection, use and disclosure of any information you submit to us. This includes personal information which is information about you that is personally identifiable such as your name, contact details, e-mail address, NRIC number or passport number, bank account information, delivery and billing addresses and other non-public information that is associated with the foregoing (‘Personal Information’).

For the purposes of understanding MIRA’s Privacy Policy, terms as used in this Policy shall have the following meanings:


1.      MIRA (By MS. READ) is owned and operated by MS. READ (M) SDN. BHD (Company). MIRA means we, us or our Company and its group related companies.

2.      Website means MIRA’s website at www.shopwithmira.com.

3.      Platform(s) means, social media and/or websites which the company may own and/or operate from time to time and relevant mobile application as powered by AVANA Asia.

4.      Applicable laws means the Personal Data Protection Act 2010 (‘PDPA 2010’), its subsidiary legislations and regulations as amended from time to time.

5.      Social media means MIRA’s official pages and accounts on third party social media platforms among others such as Instagram, Facebook, Twitter and Google+.

6.      Data means any data, whether accurate or false, which are consists among others:-


●       about an individual who can be identified either from (i) that data; (ii) that data and other information sources which we have or are likely to have access which would include data from our records as may be updated from time to time;

●       which are defined as ‘personal information’ or ‘personal data’ under the PDPA 2010.

 

User Consent

By accessing or otherwise using our website platform(s) or relevant mobile applications, you agree to the terms and conditions of this Privacy Policy, which is incorporated into and forms a part of our terms of service. You expressly consent to the processing of your Personal Information according to this Privacy Policy.

Your Personal Information will be processed and stored in Malaysia governed by the Personal Data Protection Act 2010 (‘PDPA 2010’). Your Personal Information will not be used or disclosed for purposes for which you have not given consent or which are not permitted under the applicable laws.

 

Collection of Information

Personal Information That You Provide

In general, we collect Personal Information that you submit to us voluntarily when you register on our site, place an order, subscribe to our newsletter, fill out a form or enter information on our site. We also collect information that you submit in the process of creating or editing your account and user profile.

 

Personal Information from Other Sources

We may receive Personal Information about you from other sources with which you have expressly consented to.

 

E-Mail Address

If you send an e-mail to us, or fill in our ‘Feedback’ form, we will collect your e-mail address and the full content of your e-mail, including attached files, and other information you provide.


Information Collected Via Technology

As you use our website platform(s) or mobile application, certain information may also be passively collected and stored on our or our service providers’ server logs, including your Internet protocol address, browser type, and operating system.

 

Online Tracking and Advertising

We may engage, appoint and authorise any third parties to collect, facilitate and use Personal Information, data, ads, cookies and/or similar technologies to provide content, advertising, functionality or performance statistics and data analysis on our website platform(s) or mobile application to determine and/or improve the advertising shown to you here on or through our official social media accounts in order to provide you with an interactive and user online experience.


Website Cookies

Our website platform(s) or mobile application uses cookies which are small text files which contain information of your navigation in this site with the purpose to facilitate and improve your browsing and online experience provided you choose to ‘Accept’ and/or ‘Remember your preference’ of the cookies while browsing on the site and for future visits. The cookies are also used to help us understand and remember your items in your shopping cart such as purchase order, frequency of purchase, recent purchases, average order value, number of visits to our website platform(s) or mobile application based on current or previous site activity, which enable us to provide you with individual interests of the users, quicker search results, improved services, better site experiences and tools in the future.

 

We do not store sensitive or personal information such as your password, your credit or debit cards, etc. in the cookies we use. The information stored in our cookies from our website platform(s) or mobile application is used exclusively by us, except for those known as ‘third party cookies’ which are managed by external entities to provide services requested by us to improve our services and user’s experience when browsing our website platform(s) or relevant mobile application. You can choose to have your computer to prompt you each time a cookie is being sent, or you can opt to remove or turn off all cookies which can be done through your browser’s privacy and security settings or options. By disabling or removing cookies from the site, some features will be disabled and it may affect the user’s experience that make the site more efficient and some of our services may or may not function properly especially when placing orders.

 

Use and Disclosure of Information

Except as otherwise stated in this Privacy Policy, we do not sell, trade, rent, or otherwise share for marketing purposes the Personal Information that we collect from third parties, unless you or authorize us to do so. Personal Information collected is to provide you access, to process orders, to improve, better tailor the features, performance, and support of our website platform(s) or relevant mobile application and to offer you additional information, opportunities, promotions and functionality from us. We may share some or all of your Personal Information with our affiliated and group companies that are under a common control, so that they may send daily deal e-mails to you, in which case we will require them to honor this Privacy Policy. 

 

We may disclose your Personal Information if we believe in good faith that such disclosure is necessary to:

1.      comply with relevant laws or to respond to subpoenas or warrants served on us; or

2.      to protect and defend our rights or property, you, or third parties.

Please note that your Personal Information may be transferred, stored and processed outside Malaysia.

 

Security

We will do our best to protect your personal data, we cannot however guarantee the security of your data transmitted to our site; any transmission is at your own risk and you agree not to hold us responsible for any breach of security while accessing the internet that is out of our control. Once we have received your information, we will use strict procedures and security features to try to prevent unauthorised access.


Third party Websites

Our website may contain links to other sites (the ‘Linked Sites’). We are not responsible for the privacy policies or practices of such other Linked Sites. You agree to waive any claim against us with respect to the Linked Sites.


Your Consent and Rights

You are accorded with rights stipulated in the Personal Data Protection Act 2010 and we will be abide by the provisions in PDPA 2010.

 

Contact and Revisions

If you have questions or concerns about our Privacy Policy, please contact us at: support@shopwithmira.com

This Privacy Policy is subject to occasional revision at our discretion. If you object to any such changes, you must cease using our website platform(s) or mobile application and any further use shall indicate your acknowledgement of such changes and agreement to be bound by the terms and conditions of such changes.

 

BM


Dasar Privasi

 

Dasar privasi ini ('Dasar Privasi') bertujuan untuk memaklumkan anda mengenai dasar dan amalan MIRA mengenai pengumpulan, penggunaan dan pendedahan setiap maklumat yang anda serahkan kepada kami. Ini termasuk maklumat peribadi yang merupakan maklumat mengenai diri anda yang dapat dikenal pasti secara peribadi seperti nama, maklumat hubungan, alamat e-mel, nombor Kad Pengenalan atau nombor pasport, maklumat akaun bank, alamat penghantaran dan pengebilan dan maklumat bukan awam lain yang berkaitan dengan perkara terdahulu ('Maklumat Peribadi').

 

Untuk tujuan memahami Dasar Privasi MIRA, istilah seperti yang digunakan dalam Dasar ini mempunyai makna berikut:

 

1. MIRA (Oleh MS. READ) dimiliki dan dikendalikan oleh MS. READ (M) SDN. BHD (Syarikat). MIRA bermaksud kita, kami atau Syarikat kami dan syarikat yang berkaitan dengan kumpulannya.

2. Laman web bermaksud laman web MIRA di www.shopwithmira.com.

3. Platform bermaksud, media sosial dan/atau laman web yang mungkin dimiliki dan/atau dikendalikan syarikat dari semasa ke semasa dan aplikasi mudah alih yang relevan seperti yang dikuasakan oleh AVANA Asia.

4. Undang-undang yang berlaku bermaksud Akta Perlindungan Data Pribadi 2010 (‘PDPA 2010’), perundangan dan peraturan anak perusahaannya sebagaimana yang diubah dari waktu ke waktu.

5. Media sosial bermaksud halaman dan akaun rasmi MIRA di platform media sosial pihak ketiga antara lain seperti Instagram, Facebook, Twitter dan Google+.

6. Data bermaksud apa-apa data, sama ada tepat atau salah, yang terdiri antara lain:

● mengenai individu yang dapat dikenali sama ada dari (i) data tersebut; (ii) data dan sumber maklumat lain yang kita miliki atau mungkin mempunyai akses yang akan merangkumi data dari rekod kami yang mungkin dikemas kini dari semasa ke semasa;

● yang ditakrifkan sebagai 'maklumat peribadi' atau 'data peribadi' di bawah PDPA 2010.

 

Persetujuan Pengguna

Dengan mengakses atau menggunakan platform laman web kami atau aplikasi mudah alih yang berkaitan, anda bersetuju dengan terma dan syarat Dasar Privasi ini, yang digabungkan dan menjadi sebahagian daripada syarat perkhidmatan kami. Anda secara tegas bersetuju untuk memproses Maklumat Peribadi anda mengikut Dasar Privasi ini.

 

Maklumat Peribadi anda akan diproses dan disimpan di Malaysia yang diatur oleh Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (‘PDPA 2010’). Maklumat Peribadi anda tidak akan digunakan atau didedahkan untuk tujuan yang anda belum memberikan persetujuan atau yang tidak diizinkan berdasarkan undang-undang yang terpakai.

 

Pengumpulan Maklumat

Maklumat Peribadi Yang Anda Berikan

Secara umum, kami mengumpulkan Maklumat Peribadi yang anda serahkan kepada kami secara sukarela semasa anda mendaftar di laman web kami, membuat pesanan, melanggan buletin kami, mengisi borang atau memasukkan maklumat di laman web kami. Kami juga mengumpulkan maklumat yang anda serahkan dalam proses membuat atau mengedit akaun dan profil pengguna anda.

 

Maklumat Peribadi Dari Sumber Lain

Kami mungkin menerima Maklumat Peribadi mengenai anda dari sumber lain yang anda telah setujui.

 

Alamat Emel

Sekiranya anda menghantar e-mel kepada kami, atau mengisi borang ‘Maklum Balas’ kami, kami akan mengumpulkan alamat e-mel anda dan kandungan penuh e-mel anda, termasuk fail terlampir, dan maklumat lain yang anda berikan.

 

Maklumat Yang Dikumpulkan Melalui Teknologi

Semasa anda menggunakan platform laman web atau aplikasi mudah alih kami, maklumat tertentu juga dapat dikumpulkan dan disimpan secara pasif pada log kami atau pelayan penyedia perkhidmatan kami, termasuk alamat protokol Internet, jenis penyemak imbas, dan sistem operasi anda.

 

Penjejakan Dan Pengiklanan Dalam Talian

Kami boleh melibatkan, melantik dan memberi kuasa kepada mana-mana pihak ketiga untuk mengumpulkan, memudahkan dan menggunakan Maklumat Peribadi, data, iklan, kuki dan/atau teknologi serupa untuk menyediakan kandungan, iklan, fungsi atau statistik prestasi dan analisis data di platform laman web kami atau aplikasi mudah alih untuk menentukan dan/atau memperbaiki iklan yang ditunjukkan kepada anda di sini atau melalui akaun media sosial rasmi kami untuk memberi anda pengalaman interaktif dan pengguna dalam talian.

 

Kuki Laman Web

Platform laman web atau aplikasi mudah alih kami menggunakan kuki yang merupakan fail teks kecil yang mengandungi maklumat navigasi anda di laman web ini dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengalaman melayari dan dalam talian anda dengan syarat anda memilih untuk 'Terima' dan/atau 'Ingat keutamaan anda’ pada kuki semasa melayari laman web dan untuk lawatan seterusnya. Kuki juga digunakan untuk membantu kami memahami dan mengingati barang anda di keranjang belanja anda seperti pesanan pembelian, kekerapan pembelian, pembelian terbaru, nilai pesanan rata-rata, jumlah lawatan ke platform laman web kami atau aplikasi mudah alih berdasarkan semasa atau aktiviti laman web sebelumnya, yang membolehkan kami menyediakan minat individu pengguna kepada anda, hasil carian yang lebih pantas, perkhidmatan yang lebih baik, serta pengalaman dan alat laman yang lebih baik di masa hadapan.

 

Kami tidak menyimpan maklumat sensitif atau peribadi seperti kata laluan anda, kad kredit atau debit anda, dan lain-lain dalam kuki yang kami gunakan. Maklumat yang disimpan dalam kuki kami dari platform laman web atau aplikasi mudah alih kami digunakan secara eksklusif oleh kami, kecuali yang dikenali sebagai 'kuki pihak ketiga' yang diuruskan oleh entiti luar untuk menyediakan perkhidmatan yang diminta oleh kami untuk meningkatkan perkhidmatan dan pengalaman pengguna kami semasa melayari platform laman web kami atau aplikasi mudah alih yang berkaitan. Anda boleh memilih agar komputer anda memberitahu anda setiap kali kuki dihantar, atau anda boleh memilih untuk membuang atau mematikan semua kuki yang dapat dilakukan melalui tetapan atau pilihan privasi dan keselamatan penyemak imbas anda. Dengan melumpuhkan atau membuang kuki dari laman web, beberapa ciri akan dilumpuhkan dan mungkin mempengaruhi pengalaman pengguna yang menjadikan laman web lebih cekap dan beberapa perkhidmatan kami mungkin akan atau mungkin tidak berfungsi dengan baik terutama ketika membuat pesanan.

 

Penggunaan Dan Pendedahan Maklumat

Kecuali dinyatakan sebaliknya dalam Dasar Privasi ini, kami tidak menjual, memperdagangkan, menyewa, atau berkongsi Maklumat Peribadi yang kami kumpulkan dari pihak ketiga untuk tujuan pemasaran, melainkan jika anda memberi kebenaran kepada kami untuk melakukannya. Maklumat Peribadi yang dikumpulkan adalah untuk memberi anda akses, untuk memproses pesanan, untuk memperbaiki, menyesuaikan dengan lebih baik ciri, prestasi, dan sokongan platform laman web kami atau aplikasi mudah alih yang relevan dan untuk memberi anda maklumat, peluang, promosi dan fungsi tambahan dari kami. Kami mungkin berkongsi sebahagian atau semua Maklumat Peribadi anda dengan syarikat gabungan dan kumpulan kami yang berada di bawah kawalan bersama, sehingga mereka dapat menghantar e-mel tawaran harian kepada anda, dimana dalam hal ini kami akan meminta mereka untuk mematuhi Dasar Privasi ini.

 

Kami mungkin mendedahkan Maklumat Peribadi anda jika kami percaya dengan niat baik bahawa pendedahan tersebut adalah perlu untuk:

1. mematuhi undang-undang yang relevan atau untuk menjawab panggilan atau surat perintah yang diberikan kepada kami; atau

2. untuk melindungi dan mempertahankan hak atau harta kami, anda atau pihak ketiga.

Harap maklum bahawa Maklumat Peribadi anda boleh dipindahkan, disimpan dan diproses di luar Malaysia.

 

Keselamatan

Kami akan melakukan yang terbaik untuk melindungi data peribadi anda, namun kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang diserahkan ke laman web kami; sebarang penghantaran adalah atas risiko anda sendiri dan anda bersetuju untuk tidak membuat kami bertanggungjawab atas sebarang pelanggaran keselamatan semasa mengakses internet yang berada di luar kawalan kami. Sebaik sahaja kami menerima maklumat anda, kami akan menggunakan prosedur dan ciri keselamatan yang ketat untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan.

 

Laman Web Pihak Ketiga

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain ('Laman Terpaut'). Kami tidak bertanggungjawab atas dasar privasi atau amalan Laman Berkaitan yang lain. Anda bersetuju untuk mengetepikan sebarang tuntutan terhadap kami berkenaan dengan Laman Terpaut.

 

Persetujuan Dan Hak Anda

Pengumpulan Maklumat

Maklumat Peribadi Yang Anda Berikan

Secara umum, kami mengumpulkan Maklumat Peribadi yang anda serahkan kepada kami secara sukarela semasa anda mendaftar di laman web kami, membuat pesanan, melanggan buletin kami, mengisi borang atau memasukkan maklumat di laman web kami. Kami juga mengumpulkan maklumat yang anda serahkan dalam proses membuat atau mengedit akaun dan profil pengguna anda.

 

Maklumat Peribadi Dari Sumber Lain

Kami mungkin menerima Maklumat Peribadi mengenai anda dari sumber lain yang anda telah setujui.

 

Alamat Emel

Sekiranya anda menghantar e-mel kepada kami, atau mengisi borang ‘Maklum Balas’ kami, kami akan mengumpulkan alamat e-mel anda dan kandungan penuh e-mel anda, termasuk fail terlampir, dan maklumat lain yang anda berikan.

 

Maklumat Yang Dikumpulkan Melalui Teknologi

Semasa anda menggunakan platform laman web atau aplikasi mudah alih kami, maklumat tertentu juga dapat dikumpulkan dan disimpan secara pasif pada log kami atau pelayan penyedia perkhidmatan kami, termasuk alamat protokol Internet, jenis penyemak imbas, dan sistem operasi anda.

 

Penjejakan Dan Pengiklanan Dalam Talian

Kami boleh melibatkan, melantik dan memberi kuasa kepada mana-mana pihak ketiga untuk mengumpulkan, memudahkan dan menggunakan Maklumat Peribadi, data, iklan, kuki dan/atau teknologi serupa untuk menyediakan kandungan, iklan, fungsi atau statistik prestasi dan analisis data di platform laman web kami atau aplikasi mudah alih untuk menentukan dan/atau memperbaiki iklan yang ditunjukkan kepada anda di sini atau melalui akaun media sosial rasmi kami untuk memberi anda pengalaman interaktif dan pengguna dalam talian.

 

Kuki Laman Web

Platform laman web atau aplikasi mudah alih kami menggunakan kuki yang merupakan fail teks kecil yang mengandungi maklumat navigasi anda di laman web ini dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengalaman melayari dan dalam talian anda dengan syarat anda memilih untuk 'Terima' dan/atau 'Ingat keutamaan anda’ pada kuki semasa melayari laman web dan untuk lawatan seterusnya. Kuki juga digunakan untuk membantu kami memahami dan mengingati barang anda di keranjang belanja anda seperti pesanan pembelian, kekerapan pembelian, pembelian terbaru, nilai pesanan rata-rata, jumlah lawatan ke platform laman web kami atau aplikasi mudah alih berdasarkan semasa atau aktiviti laman web sebelumnya, yang membolehkan kami menyediakan minat individu pengguna kepada anda, hasil carian yang lebih pantas, perkhidmatan yang lebih baik, serta pengalaman dan alat laman yang lebih baik di masa hadapan.

 

Kami tidak menyimpan maklumat sensitif atau peribadi seperti kata laluan anda, kad kredit atau debit anda, dan lain-lain dalam kuki yang kami gunakan. Maklumat yang disimpan dalam kuki kami dari platform laman web atau aplikasi mudah alih kami digunakan secara eksklusif oleh kami, kecuali yang dikenali sebagai 'kuki pihak ketiga' yang diuruskan oleh entiti luar untuk menyediakan perkhidmatan yang diminta oleh kami untuk meningkatkan perkhidmatan dan pengalaman pengguna kami semasa melayari platform laman web kami atau aplikasi mudah alih yang berkaitan. Anda boleh memilih agar komputer anda memberitahu anda setiap kali kuki dihantar, atau anda boleh memilih untuk membuang atau mematikan semua kuki yang dapat dilakukan melalui tetapan atau pilihan privasi dan keselamatan penyemak imbas anda. Dengan melumpuhkan atau membuang kuki dari laman web, beberapa ciri akan dilumpuhkan dan mungkin mempengaruhi pengalaman pengguna yang menjadikan laman web lebih cekap dan beberapa perkhidmatan kami mungkin akan atau mungkin tidak berfungsi dengan baik terutama ketika membuat pesanan.

 

Penggunaan Dan Pendedahan Maklumat

Kecuali dinyatakan sebaliknya dalam Dasar Privasi ini, kami tidak menjual, memperdagangkan, menyewa, atau berkongsi Maklumat Peribadi yang kami kumpulkan dari pihak ketiga untuk tujuan pemasaran, melainkan jika anda memberi kebenaran kepada kami untuk melakukannya. Maklumat Peribadi yang dikumpulkan adalah untuk memberi anda akses, untuk memproses pesanan, untuk memperbaiki, menyesuaikan dengan lebih baik ciri, prestasi, dan sokongan platform laman web kami atau aplikasi mudah alih yang relevan dan untuk memberi anda maklumat, peluang, promosi dan fungsi tambahan dari kami. Kami mungkin berkongsi sebahagian atau semua Maklumat Peribadi anda dengan syarikat gabungan dan kumpulan kami yang berada di bawah kawalan bersama, sehingga mereka dapat menghantar e-mel tawaran harian kepada anda, dimana dalam hal ini kami akan meminta mereka untuk mematuhi Dasar Privasi ini.

 

Kami mungkin mendedahkan Maklumat Peribadi anda jika kami percaya dengan niat baik bahawa pendedahan tersebut adalah perlu untuk:

1. mematuhi undang-undang yang relevan atau untuk menjawab panggilan atau surat perintah yang diberikan kepada kami; atau

2. untuk melindungi dan mempertahankan hak atau harta kami, anda atau pihak ketiga.

Harap maklum bahawa Maklumat Peribadi anda boleh dipindahkan, disimpan dan diproses di luar Malaysia.

 

Keselamatan

Kami akan melakukan yang terbaik untuk melindungi data peribadi anda, namun kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang diserahkan ke laman web kami; sebarang penghantaran adalah atas risiko anda sendiri dan anda bersetuju untuk tidak membuat kami bertanggungjawab atas sebarang pelanggaran keselamatan semasa mengakses internet yang berada di luar kawalan kami. Sebaik sahaja kami menerima maklumat anda, kami akan menggunakan prosedur dan ciri keselamatan yang ketat untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan.

 

Laman Web Pihak Ketiga

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain ('Laman Terpaut'). Kami tidak bertanggungjawab atas dasar privasi atau amalan Laman Berkaitan yang lain. Anda bersetuju untuk mengetepikan sebarang tuntutan terhadap kami berkenaan dengan Laman Terpaut.

 

Persetujuan Dan Hak Anda

Anda diberikan hak yang ditetapkan dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan kami akan mematuhi peruntukan dalam PDPA 2010.

 

Hubungi Dan Semakan

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau kebimbangan mengenai Dasar Privasi kami, sila hubungi kami di: support@shopwithmira.com

 

Dasar Privasi ini dikenakan semakan sesekali mengikut budi bicara kami. Sekiranya anda keberatan terhadap perubahan tersebut, anda mesti berhenti menggunakan platform laman web kami atau aplikasi mudah alih dan penggunaan selanjutnya akan menunjukkan pengakuan anda terhadap perubahan tersebut dan perjanjian yang akan terikat dengan terma dan syarat perubahan tersebut.

 

Teks di atas adalah terjemahan yang disediakan daripada Terma & Syarat kami sebagaimana ditulis dalam Bahasa Inggeris. Untuk mengelakkan keraguan, versi bahasa Inggeris akan diguna pakai.


Best viewed in Chrome Browser. Login to AVANA Dashboard.
Copyright Reserved 2022
Powered with
by AVANA
Click Below To Share